måndag 28 juni 2010

Slupen - Sommarplacet för ungdomar och aktivitet!
Jag och Emil besökte nyss "Slupen".
Slupen är en ny "fritidsgård" som öppnades idag i gamla reningsverkets lokaler nere vid visholmen.
Denna plats kan förhoppningsvis komma att bli en samlingsplats för ungdomar som vill ha det trevligt och roligt.

Jag träffade personalen där och fick en relativt lång pratstund med Tina Furustig som är en av "huvudpersonerna" i Ungdomsrådet i Strängnäs. Hon, Emil och jag diskuterade om möjligheterna med denna fritidsgård, och vilka som stod bakom den och hur stort intresset var. Intresset verkar jättestort och vi kom även fram till att vi kan hjälpa varandra.

Vi i PP & UP kan bidra till de ungas engagemang inom politiken samtidigt som vi bidrar till fritidsverksamheten. Vi kom även fram till en idé om en möjlig "debatt" eller liknande med andra ungdomsförbund på fritidsgården under hösten. (Ifall verksamheten då fortfarande existerar)

En sak jag dock tyckte var lite konstigt var att vi var de enda partiet som hade kommit och kollat på lokalen efter öppnandet. Väntar de andra partierna tills pressen kommer dit så de visar intresset utåt istället för inåt? Men vi kommer även vara där då! och förhoppningsvis många gånger till under sommaren. Dock vill jag ge en eloge till majoriteten i kommunen som gjort denna fritidsgård möjlig. Tack för det!

David Bergström, Piratpartiet.

3 kommentarer:

  1. Tjena, trevlig blogg ;)

    SvaraRadera
  2. Kul att se en Piratpartist, det är sällan man ser.Om det blir debatt så ställer jag (KDU) gärna upp.

    SvaraRadera
  3. Hejsan David, KDU'are är något jag inte heller ser så ofta. Och angående debatt så skulle det vara rätt intressant :)

    SvaraRadera