fredag 11 juni 2010

USA = Integritetens största fiende?

USA kommer med all sin makt försöka förstöra den!
I Metro idag står det att EU-kommisionären Cecilia Malmström varit i USA för att förhandla fram ett avtal där USA ska få rätt till all bankdata i hela Europa i fem års tid. Alltså ska de få se vem som ger pengar till vem, vad man använder sina pengar till, hur mycket pengar man har, etc.

EU-Parlamentet hade i början av året redan röstat ned detta förslag, då med PP i spetsen. Kommer PP få lov att slå ned ännu ett förslag? Förstår inte den amerikanska regeringen av vi Européer vill ha kvar vår integritet, vi värnar om personers, individers privatliv.

Argumentet de använder för detta avtal är att det kan hindra finansiering av terrorverksamhet och ökar möjligheterna att stoppa terrorism... Jag vet! Att stoppa in kameror i varenda hem i världen kan definitivt hjälpa till mot terrorismen! Låt oss göra det!

Jaa, vem vet så kanske man kommer säga om några år om man fortsätter såhär. Så fungerar politiken, en domino lek med individers privatliv som plan och olika avtal och förslag som själva domino klossarna.

Varför bryr sig inte politiker om privatlivet längre? Vi behöver PP, utan PP kommer avtal efter avtal komma i kraft och då är vår frihet så gott som bortspolad!

Men som det står i slutet av artikeln i papperstidningen: "Utan ett ja från parlamentet blir det inget avtal"

David Bergström, Piratpartiet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar