tisdag 23 november 2010

Vägra rösta. Rätt, fel, eller båda?

"Nu har Moderaterna med Strängnäspartiet hoppat ned i sandlådan"
Säger en av kommentarerna i Strängnäs Tidningen om den senaste politiska "turbulensen" i kommunfullmäktige. Det gäller en ny politisk organisation i kommunen. Det står mycket om bu och bä i artikeln men ingenstans nämns det om vad den nya organisationen skall arbeta med.

Det enda man kan se är att SP, SD och M är missnöjda över förslaget. Jag skulle gärna vilja se en mer neutral artikel som kanske tar upp varför den skulle vara bra också. Det gäller att se båda sidorna av myntet, även i politiken! Eller speciellt inom politiken.

Nu när någon SP'are eller Moderat läser detta kommer säkerligen han eller hon länka till dokumentet om det på kommunens hemsida någon gång. Men det är så att i vårat samhälle besöker säkert inte ens 5% dessa sidor och kollar dokumenten. Samtidigt kanske 50% har tidningen. Vore det inte då bra att få se båda sidorna UTAN att behöva kontakta någon person eller hemsida?

Sedan ifall man skall komma in på nedläggandet av rösterna kan jag inte riktigt säga vad jag tycker om det, varför inte bara rösta nej?

"Hur många år ska den politiska gungflyn i Strängnäs skandalöst fortsätta? Har man helt missat mognadskravet vad gäller kommunala kandidater?"

Så säger en kommentar i tidningen. Jag vill bara påminna honom eller henne att det var befolkningen i Strängnäs kommun som röstade fram dem. Nästa val tänk om och tänkt rätt!

David Bergström, Piratpartiet.

2 kommentarer:

 1. Hej David.

  Du skriver: "Nu när någon SP'are eller Moderat läser detta kommer säkerligen han eller hon länka till dokumentet om det på kommunens hemsida någon gång." Jag kommer i alla fall inte att göra det. Det är den nya majoritetens uppgift att förklara den nya organisationen de har röstat fram, inte oppositionens.

  Sen kan man alltid diskutera huruvida det är rätt att låta bli att delta i ett beslut eller ej. Det är dock en starkare markering än att bara rösta nej.

  Kul att du har börjat blogga igen.

  Med vennlig hilsen
  Margit

  SvaraRadera
 2. Jag har också bloggat om detta: http://margiturtegard.blogspot.com/2010/11/det-bidde-en-tumme-men-vilken-dyr-tumme.html

  SvaraRadera