torsdag 11 november 2010

Övervakning och länkning.

Sverige = Nya DDR?
I alla fall är det så när det gäller övervakning.
Idag så föreslår regeringen att man skall tvinga Telefon- och bredbandsoperatörer ska lagra uppgifter i sex månader! Dem skall alltså hålla koll på vilka vi pratar med, vilka sidor vi besöker, hur ofta vi gör det. Det är synd med tvång, dessa operatörer som slagits för integriteten blir nu nedslagna med kraft!

Är det inte dags för dem att börja öppna våra brev vi skickar till varandra också? Eller kräva att när vi läst alla brev så skall de skickas in till en myndighet som skall spara dem i 6 månader innan de bränner breven!

Eller det kanske är dags att vi går omkring med en statligt ägd mick så de kan höra om vi gör något olagligt! Eller vänta? Det är integritetskränkande va? Ja! Men det är detta också! Detta är i stil med den statligt ägda gästboken man hade i DDR! Där alla gäster skrev in när man var där, hur länge och varför. Denna skulle senare hämtas. Samma sak sker nu i Sverige, fast på internet.

Denna lagen hade man redan infört i Rumänien och Tyskland. Där slogs den ned ganska snabbt då man kom fram till att den fick folk att sluta våga göra saker! Folk slutade ringa psykologer, droghjälpslinjer, äktenskapsrådgivare, etc bara för att dem inte ville att någon skulle se att de hade problem! Folk skäms för saker som är viktiga att de tar hand om! Annars kommer samhället gå mot något mycket värre!

En annan skandal som skett på sistone är en dom i Hudiksvalls tingsrätt. En man fälldes för att han länkat till två direktsända hockey-matcher från Canal Plus hemsida som egentligen inte skulle vara öppna för alla. Men dem hade gjort en miss, en miss som denna 32 åriga fällda personen ville dela med sig av för att sprida matchen.

Detta fick dem reda på, och istället för att tänka "Hehe, ja så kan det gå när vi gjort fel" så anmälde dem honom för att sprida denna miss eller utnyttja den som de tycker att han gjorde!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar