lördag 20 november 2010

Bra, lyssna på medborgarna.

Café, scen, skatepark och Restaurang.
Det är några av de idéerna som kom upp om vad man skall göra med Visholmen. Visholmen är en viktig del av Strängnäs stad då den samlar många. Unga som gamla, sportare som badare. Vi måste hitta en plan över området

Kan man då bygga t.ex. en restaurang där men behålla dess vackra läge? Ja det tror jag. Om man planerar rätt och bygger rätt. Allt för många gånger har man byggt skitbyggnader i Strängnäs på sistone. Carl Westman hade inte varit stolt över Sundby idag.

När han ritade Sundby så hade det en otroligt vacker sammanhängande natur och byggnation. Sedan när man byggde dit mer saker efter hans död byggde man fortfarande i hans stil. Men sedan hände det, efter år 2000 verkar inte längre Strängnäs tänka på stil utan på pengar.

På Tosterön har byggnad efter byggnad kommit upp som folk klagat på. Det började med de röd-svarta husen byggdes där vi förut varje valborg hade Strängnäs största brasa. (Officiellt) Sedan kom de s.k. radhusen vid korset in mot Åsby.

Om ni ska bygga något vid Visholmen, tänk på stilen, arkitekturen och området runt omkring. Detta är inte en helt ny stad ni bygger! Bygg med stil så folket blir nöjda!

Ju mer man lyssnar på folket, desto bättre blir kommunen! Speciellt för Strängnäs där det visat sig att vi behöver en starkare medborgardemokrati.

David Bergström, Piratpartiet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar