måndag 9 augusti 2010

Valbar 2010

Idag blev jag inbjuden.
Idag blev jag (Eller partiet rättare sagt) inbjuden till Valbar 2010 av Mälarvision.
Valbar 2010 är en debatt som kommer att sändas live av Mälarvision. Debatten kommer röra lokalpolitken i Strängnäs och vad alla partier står för. Det är meningen att man först skall framföra sitt partis åsikter i kommunen och efter det kommer man bli utfrågad av en jury om jag förstod det rätt.

Denna jury består av en
1. Den unge/förstagångsväljaren.
2. Den gamle/sista valet.
3. Företagaren/ Det Det hoppfulla valet.
4. Arbetstagaren/Det hopplösa valet.

Det är alltså mening att dessa ska ställa frågor som då troligtvis berör dem. På denna debatten kommer jag och troligtvis andra namnet för Piratpartiet Emil Andersson dyka upp. Där hoppas vi kunna visa folk hur pass seriös situation vi har i Strängnäs, en kommun skuldsatt upp till halsen. Så då får vi ännu en chans att sprida vår politik!

Debatten kommer att sändas live i lokalkanalen den 4-5 September samt även veckan efter ifall jag förstått det rätt i denna mening: "Detta upprepar sig, 10 partier kommer att bli till Tio stycken 30 minuters program som från måndag 6 september och fram till valdagen kommer att rulla i Lokalkanalen Mälarvision."

Den som driver det hela är ingen mindre än Klasse Möllberg, även känd som Banarne i Electric Banana band. Men Juryn är de som kommer sköta frågorna, samt även publiken kommer få ställa frågor.

Detta kommer att bli himla intressant och jag hoppas alla partier dyker upp för en intressant och rolig debatt!

2 kommentarer:

 1. Jan Eriksson (sp)24 augusti 2010 kl. 08:18

  Men vad kan Er politik göra för Strängnäs, David? Ni säger att "Piratpartiet tar inte ställning höger/vänster-frågor, eller andra frågor som ligger utanför vårt principprogram." Dessa är integritet, kultur, kunskap. Min fråga är hur det ska hjälpa en blödande kommun? Var står ni i frågor gällande skolan, samhällsplanering, miljö, vård m.m?

  SvaraRadera
 2. Ojsan Jan, missade helt din kommentar.
  Antar att du hörde mig tala på valbar?
  Den blödande kommunen skall vi hjälpa genom att byta ut all programvara i kommunala myndigheter.
  Detta skulle leda till att kommunen sparar miljontals kronor varje år.

  I skolan vill vi att information skall vara fri och tillgänglig. Alla elever skall ha rätten att komma åt kunskap även om skolan inte har råd med böcker. Idag är upphovsrättslagen en lag som förstör för skolors utbildning rejält. Det bekostar skolan så mycket att de inte har råd med kvalités böcker. Ifall man i skolan inte skulle behöva följa denna lag så skulle eleverna inte drabbas lika mycket.

  (Detta går visserligen inte att lösa på kommunal nivå men det är något vi arbetar med på riksnivå) Vi vill även att censuren i skolans nät skall bort, den har brister och gör att man inte kommer åt vissa sidor som kan vara användbara, t.ex. torrentsidor. De är censurerade för att det kan finnas olagliga ting på sidan, men det kan även finnas nyttiga ting.

  Vi vill även att skolan skall moderniseras och att varje elev skall ha rätt till en bärbar dator på samma sätt som de har rätt till penna och papper.

  Samhällsplaneringen vill vi flytta ned till folket från politikerna, folket ska få säga till om mer, fler folkomröstningar, fler medborgarförslag då det faktiskt är dem det berör.

  Miljö så skulle vi förbruka rejält mycket mindre papper med vår politik än vad som sker idag, det skulle leda till att kommunen inte behöver lägga lika mycket pengar på papper och då minskar vi användandet av det och ifall alla kommuner skulle göra det skulle Sverige bli rejält mycket mer miljömedvetet.

  Vård vill vi göra samma sak som jag skrev ovan, byta ut dess programvara till gratisprogram. Det skulle leda till att man sparar pengar inom den sektorn och kan priorotera om dem till bättre saker.

  David Bergström, Piratpartiet.

  SvaraRadera