onsdag 19 maj 2010

Varför ger inte SvD det läsarna vill läsa?

Är det inte det tidningar är till för?
I dagens tidning (SvD) så står det inte någonstans om gårdagens Piratpartiet & Pirate Bay "allians". Nu talar jag alltså om papperstidningen, på nätet står det. Det är det jag bygger detta inlägg på. I näringslivsdelen av tidningen står det längst bak följande:

Läsartoppen
1. Pirate Bay stängt efter domstolsbeslut.

2. Pirate Bay åter på nätet.
Piratpartiet hjälper nedladdningssajten med bandbredd.

3. Fildelarna köper mest.
Ofta är det fildelarna som konsumerar mest music, film och dataspel.

4. Piratpartiet hjälper Pirate Bay.

5. Nättittande hotar tv-bolag.
Allt fler ser på tv via nätet.

Sedan även en kommentar:
"Nu har partiet verkligen visat vad man anser om demokratiskt stiftade lagar och regler. Det är en sak att jobba för en förändring, en helt annan att främja brottslig verksamhet"

Först och främst är det Piratpartiet som står som värd för en sökmotor, som Google eller Yahoo. Sedan så är detta lika mycket främjande av brottslig verksamhet som de som står som värd för Google eller när Aftonbladet skriver att senaste Beck filmen finns ute på nätet.

Sedan till varför jag skriver detta inlägget, ifall dessa fem artiklar är mest lästa på nätet, varför då inte publicera dem i papperstidningen? Alla läser inte nyheter på internet, är det då inte SvD's plikt att ge ut de stora intressanta nyheterna som folk läser?

Det är skandal att inte ge folket det dem vill läsa, speciellt då det är en sådan stor fråga också som berör en himla massa folk. Istället väljer man att skriva om att Kinas förut rikaste man har blivit arresterad eller att danskarna känner sig mest lurade av sina banker...

Ge läsarna vad de vill läsa!

David Bergström, Piratpartiet.

1 kommentar:

  1. Det är förstås mycket intressantare att skriva om opinionsundersökningar, och varför de visar rätt/fel, än att ge sig ut i riskabla diskussioner om sakfrågor. Notera den fullkomliga bristen på medial täckning ang propositionen "en reformerad grundlag", som röstades om i riksdagen den 2/6.

    Gammelmedia går från klarhet till klarhet när det gäller att underminera sitt existensberättigande.

    SvaraRadera