onsdag 19 januari 2011

Ännu fler tunga avhopp i Strängnäs!

Ansvar politiker! Kom ihåg ert ansvar!
Som jag skrev i en kommentar i tidningen så krävdes vi Piratpartister att lova att om vi blir invalda kommer vi att sitta kvar på positionen för att när man ställer upp i ett val ger man ett löfte till väljarna. Om ni röstar på mig, så vill ni ha in mig i politiken därmed lovar jag att sitta kvar hela perioden!

Att lämna kommunfullmäktigeplatsen är att svika de som valde in en i fullmäktige, varför gör man så? Man kan väl ha vissa anledningar, men inga är väl tillräckligt "viktiga" så att de inte kan vänta några år? Eller i alla fall förklara för väljarna varför man lämnar i detalj!

En annan som kommenterade tog upp ett ord, ett ord som väger mycket i denna diskussion, samhällsansvar. Man har inte bara ett ansvar, utan ett samhällsansvar, dina handlingar berör hundratals medborgare! Att bara gå vidare är att slänga det ansvaret i papperskorgen, och svika varenda person som trott på än.

Jag vet inte om det där kontraktet där man lovar att man kommer sitta kvar under perioden kommer att vara kvar till valet 2014, men om det är det lovar jag då även den gången att skriva på det och ge in till mitt samhällsansvar och arbeta för medborgarnas bästa!

David Bergström, Piratpartiet.

tisdag 18 januari 2011

Mina tankar om senaste tiden.

Gokväll!
Ja, sedan jag bloggade senast har det hänt en del inom Piratpartiet.
Först och främst har vi en ny partiordförande, Anna Troberg! Grattis!
Jag tror att Anna kan ta över partiet på ett mycket bra sätt, det känns som att hon har allt det
som Rick saknade, men det är bara min personliga åsikt.

Och även, Lycka till Rick och tack för din tid som vår "l3d4r3" Ha det så kul ute i världen där du talar om oss och våra skepp!

Vad mer har hänt i partiet? Nya medlemmar, förlorade medlemmar, ny styrelse, er välkomnar och gratulerar jag också. :) Det värsta är att det händer rätt lite här i kommunen som är intressant för mig att skriva om. Jag skulle kunna skriva om Strängnäspartiets "myteri" men det orkar jag inte, så uppmanar mina läsare att se min kommentar på Margit's blogg om vad jag tycker om saken.

Jag skulle ju kunna skriva om politikerna i Strängnäs som höjde sina arvoden.
Det gör jag! Jag tycker att det är rätt befängt, vi är fortfarande en kommun i en ekonomisk kris! Vi kan fortfarande använda pengarna till mycket bättre! Om de skulle vara tvungna att höja sina arvoden kunde de väl i alla fall genomföra några av de ekonomiskt gynnsamma planerna Piratpartiet hade i Strängnäs, som att ändra programvara i kommunen och dess myndigheter. Det hade sparat några miljoner om året.

Aja, det får vi lobba om nästa val! Där vi kommer att bli tydligare med vad vi vill ändra och varför, samt även hur! Hur är den viktigaste frågan i politik, annars är allt tomma ord. Men en sak är säker! Vi hade röstat nej i om höjda arvoden! Precis som Strängnäspartiet och Vänsterpartiet gjorde!

Nu känner jag mig i alla fall lite gladare efter att ha bloggat! Kommer förhoppningsvis att blogga lite oftare nu på våren ;)

Anyway ha en trevlig onsdag imorgon.

David Bergström, Piratpartiet