onsdag 19 maj 2010

Varför ger inte SvD det läsarna vill läsa?

Är det inte det tidningar är till för?
I dagens tidning (SvD) så står det inte någonstans om gårdagens Piratpartiet & Pirate Bay "allians". Nu talar jag alltså om papperstidningen, på nätet står det. Det är det jag bygger detta inlägg på. I näringslivsdelen av tidningen står det längst bak följande:

Läsartoppen
1. Pirate Bay stängt efter domstolsbeslut.

2. Pirate Bay åter på nätet.
Piratpartiet hjälper nedladdningssajten med bandbredd.

3. Fildelarna köper mest.
Ofta är det fildelarna som konsumerar mest music, film och dataspel.

4. Piratpartiet hjälper Pirate Bay.

5. Nättittande hotar tv-bolag.
Allt fler ser på tv via nätet.

Sedan även en kommentar:
"Nu har partiet verkligen visat vad man anser om demokratiskt stiftade lagar och regler. Det är en sak att jobba för en förändring, en helt annan att främja brottslig verksamhet"

Först och främst är det Piratpartiet som står som värd för en sökmotor, som Google eller Yahoo. Sedan så är detta lika mycket främjande av brottslig verksamhet som de som står som värd för Google eller när Aftonbladet skriver att senaste Beck filmen finns ute på nätet.

Sedan till varför jag skriver detta inlägget, ifall dessa fem artiklar är mest lästa på nätet, varför då inte publicera dem i papperstidningen? Alla läser inte nyheter på internet, är det då inte SvD's plikt att ge ut de stora intressanta nyheterna som folk läser?

Det är skandal att inte ge folket det dem vill läsa, speciellt då det är en sådan stor fråga också som berör en himla massa folk. Istället väljer man att skriva om att Kinas förut rikaste man har blivit arresterad eller att danskarna känner sig mest lurade av sina banker...

Ge läsarna vad de vill läsa!

David Bergström, Piratpartiet.

tisdag 18 maj 2010

Piratpartiet skyddare av yttrandefrihet! Räddare av The Pirate Bay!

"The Pirate Bay kan inte stängas ned"
Så stod det i dag på The Pirate Bays sida efter att Piratpartiet lagt upp sidan igen.
Piratpartiet visade ännu en gång idag att vi är de som anser att kultur och kunskap ska vara tillgängligt även fast Hollywood på andra sidan Atlanten tycker annorlunda.

Hollywood verkar mer och mer se sig själva som någon slags beskyddare av filmindustrin, ett CIA eller FBI åt alla filmer, eller ett politiskt parti för dem, kanske man kommer höra om Hollywoodpartiet med någon kändis som ledare i framtiden?

Men varför lär sig aldrig dem att fildelningen gynnar dem? Fler och fler går på bio, speciellt nu för tiden p.g.a. 3D "comebacken". Musik köps som aldrig förr och det verkar hända detsamma med filmer.

Rick Falkvinge säger i en artikel från idag "Pirate Bay behövde ett nytt hem på internet sedan de råkat ut för en domstol som inte förstod nätfrågor. För oss är det ett gyllene tillfälle att visa att vi inte är politiker som tillsätter utredningar och försöker hålla oss undan från ansvar. Vi agerar personligen med egna resurser och satsar på det vi tror på"

Piratpartiet behövs för att inte internet skall försvinna, eller försvinna är fel ord, men vi krävs för att internet skall fortsätta vara fritt och kunskaps och kultur givande.

Rösta för kultur och kunskap, rösta för er rätt. Rösta Pirat!

David Bergström, Piratpartiet.

Andra artiklar rörande detta: Expressen
SvD

lördag 15 maj 2010

Bada i mälaren!!


Vår med värme och sol!

Mitt första icke politiska inlägg (Hurrah?) Nu har äntligen den riktiga våren kommit! Bladen är gröna, luften är varm och vattnet också (På ytan i alla fall) så jag tycker det är dags att ta mitt första bad i mälaren.

Förra året badade jag i mälaren redan första maj, men i år har det varit kallare, fast jag känner för att göra det idag. (Plus att det skall grillas idag!)

Så jag hoppas att alla passar på att vara ute idag för annars kanske vädret vänder snart!

David Bergström, Piratpartiet.


fredag 14 maj 2010

Säpo ovanför lagen?

Står inte alla lika inför lagen?

Tydligen inte, man har sett nu efter att SVT släppt nyheten om Säpo att det inte är så.
Säpo har under en lång tid (Åratal!!!) sparat inspelningar som man enligt reglerna skulle ha tagit bort!
Det är inte bara kränkande utan man bryter även mot grundlagen!

Man har alltså sparat inspelningar under flera år fast de fallen är avslutade för länge sedan, eller det var inte ens fall utan förundersökningar!!! Det är fel! Det är ett fel som måste stoppas! Säpo måste fortsätta granskas!

Säpo skyller på att de som skulle ha tagit hand om detta inte hade utbildning, kunskap eller kompetens och därmed så lade man ned förundersökningen på dessa. Så som Camilla Lindberg (FP) säger till rapport så är det fruktansvärt att det sitter människor som inte har den ubildningen och som ska hantera hemlig materia.

Rick Falkvinge (PP) säger även att han är mest förvånad att man är så ärlig på Säpo att man konstaterar att de är så inkompetenta att de inte kan hållas till svar, han har även bloggat om detta.

Snälla låt inte detta sjunka undan utan undersök och ta hand om detta enorma problem!

David Bergström, Piratpartiet.

lördag 8 maj 2010

Långsbergsskolans undersökning = Missvisande!

Nu har det kommit fram.

Nu har både föräldrar och oppositionen nämnt att undersökningen som föräldrarna skrev på om deras barns skola vad missvisande. Kan båda dessa parter ha fel? Det verkar tyvärr inte som det.

Majoriteten har nu två val ser det ut som, fortsätta som tänkt och ignorera både de föräldrar som är upprörda och oppositionen eller försöka rädda sitt skinn och göra om undersökningen med två tydliga alternativ.

"Att säga att föräldrarna står bakom flytten stämmer inte alls"

Det sade Torgny Romin, en förälder på Långbersskolan. Så nu verkar det som att majoriteten inte kommer kunna använda sig av det argumentet längre.

Det nämns dock även i dagens tidningen att det är billigast med en flytt av eleverna. Men är pengar det enda som man ska kolla på? Miljön då? Eller demokratin? När man gör en sak rubbas en annan, man måste se helheten.

Kanske dags att respektera demokratin och ta fram en bättre undersökning som verkligen speglar alternativen och göra rätt!

Medborgarna för demokrati, demokrati för medborgarna.

David Bergström, Piratpartiet

måndag 3 maj 2010

Fler folkomröstningar i kommunen?

Varför är det aldrig några folkomröstningar?

Det är något jag har undrat, folk vill mycket och tycker mycket, se bara på Karinslundsfrågan eller Tosteröskolan. Massvis av kritik, protester etc. Vet inte medborgarna att man med 5% stöd av alla röstberättigade i kommunen kan kräva folkomröstning? I Strängnäs kommun var 24080 röstberättigade till EU-valet och därmed skulle en lista med 1204 påskrifter vara tillräckligt för att kräva en folkomröstning.

Folkomröstning är något som är ovanligt i kommuner och ganska ovanligt även på riksdagsnivå, vi har sett folkomröstningar om biltrafik, alkohol, euro, kärnkraft och EU-medlemskap.
Flera partier, eller alla partier i fullmäktige talar om demokrati, om folkets inflytande och att det faktiskt är dem som borde bestämma. Men inte en enda gång har jag hört dem nämna folkomröstning som en lösning.

Är det hyckleri eller något som uteslutits bara för att medborgarna inte nämnt det? Enligt mig för att vi skall få en mer demokratisk kommun måste dess medborgare informeras om folkomrösningar. Hur enkelt det är att kräva det, sedan är det visserligen upp till fullmäktiga att godkänna initiativet också, men det är något som bör göras ifall de verkligen talar om demokrati.

Med folkomrösningar skulle inte bara kommunens medborgare få mer att säga till om, utan också få en större insikt i lokalpolitik, något som jag skulle vilja se, speciellt i våran kommun.

Låt Strängäs bli Sveriges mest demokratiska kommun! Demokrati för medborgarna, medborgarna för demokrati!

David Bergström, Piratpartiet.